Syltet spisskål - rask kål og rask sylting
Jul 01, 2024
Syltet kål ble en slager hos oss i fjor, og nå er spisskålen i drivhuset klar for høsting igjen.
Har du prøvd å dyrke spisskål? Hvis ikke, vil jeg anbefale deg å prøve!
Express heter den jeg dyrker, og som navnet sier, er den rask. Den jeg høster fra drivhuset nå i slutten av juni, ble sådd i mars-april. Jeg bruker drivhuset for å forlenge sesongen og få denne tidlige høstingen, men du trenger ikke drivhus for å dyrke kål. Kål trives med norske og nordnorske sommertemperaturer. Beregn cirka 60-70 dager for å få en moden spisskål Express.
Tilbake til sylting. Sommeren hos oss er sosial, med mye god mat som vi lager og spiser ute. Det blir mye grilling, og mitt mål er å få inn mest mulig grønnsaker. Da må det eksperimenteres og testes ulike måter å servere grønnsakene på.
Sylta kål er en sånn superenkel og god oppskrift, som også er perfekt tilbehør til grillmaten. Oppskriften er inspirert av www.godt.no sin oppskrift på sylta kål i sashimi-bollen, men jeg bruker eplecidereddik i stedet for hvitvinseddik. Så da vet du, at du kan velge å bruke det du har, eller liker.
Ingredienser:
3 dl finsnittet spisskål
0,5-1 dl eplecidereddik
1 dl sukker
1,5 dl vann
Litt salt (gjerne urtesalt)
Kok opp laken av vann, eddik, salt og sukker. Ha den finsnitta kålen en bolle, og hell den varme laken over. Sett til kjøling til den skal serveres. Den bruker forsvinne veldig raskt, men blir det noe til overs, kan du ha det på et stort glass og oppbevare det i kjøleskapet. Jeg spiser min ved siden av grønn salat fra hagen, som jeg spiser hver eneste dag om sommeren. Dermed forsvinner eventuelle rester raskt også
Lykke til med både dyrking og sylting!
Takk for at du er her!
Likte du det du leste?
Hvis ja 😍 - legg inn navn og epost under, så lover jeg flere gode tips🌱🌱